Първата ни ракета надигра руснака Андрей РубльовГригор Димитров се класира за

...
Първата ни ракета надигра руснака Андрей РубльовГригор Димитров се класира за
Коментари Харесай

Григор Димитров с победа над 8-мия в света

Първата ни ракета надигра руснака Андрей Рубльов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на мощния тенис шампионат от сериите АТП 500 във Виена, откакто надделя Андрей Рубльов с 6-3, 6-4. Мачът продължи малко над един час и 10 минути игра.

Първата ни ракета стартира с ранен пробив, който бе върнат мигновено от руснака, само че нашият тенисист си върна контрола с нов брейк, написа БГНЕС. От там до края на частта той не разреши на третия в главната скица да направи ново завръщане в сета и по този начин поведе в резултата. Във втория сет Димитров направи един-единствен пробив в петия гейм, който се оказа изцяло задоволителен за затварянето на мача в негова изгода.

Григор игра ужасно на сервис, като приключи с осем аса и единствено една двойна неточност. Той загуби единствено две точки на първо подаване за целия мач, като бе впечатляващ и при уинърите и непредизвиканите неточности – 25 против едвам пет, до момента в който Рубльов завърши с 10 печеливши удара и седем неточности. Димитров изравни общия баланс със противника на 3-3 победи.

В спор за място на полуфиналите българинът ще играе с американеца Маркос Гирон, който отстрани седмия подложен Камерън Нори също в два сета. Двамата си размениха по една победа на Ролан Гарос, като Гирон завоюва през 2021, а Димитров взе реванш идната година, давайки му единствено три гейма. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР